Ambachtelijke of koude bakker?

12 juni 2019 · door Tara

Vroeg op, lange dagen en hard werken… Daar staan onze vakmannen “de bakkers” sinds oudsher om bekend. Graag vertellen we jou hier wat meer over. De dames en heren die er iedere dag weer voor zorgen dat wij in onze dagelijkse behoeften van vers gebakken broden worden voorzien.

Er zijn veel verschillende soorten bakkers zoals: een ambachtelijke bakker of een koude bakker. 

Ambachtelijke bakker

Een ambachtelijke bakker zorgt er ‘s morgens vroeg voor dat jij voordat je naar je werk gaat al die heerlijke geuren van zijn eigen vers gebakken brood op straat ruikt. Die overheerlijke warme saucijzenbroodjes maakt en als kers op de taart die heerlijke verse gebakjes.

Koude bakker

Een koude bakker doet dit echter niet. De koude bakker zorgt vaak dat in de nachten het brood wordt gemaakt en alvast wordt voorgebakken zodat het “vers” in de winkel kan worden afgebakken.

Misschien leuk om te weten dat in België het beroep bakker beschermd is! Men moet via een examen kunnen bewijzen dat hij/zij voldoende beroepskennis heeft. Ook is er een diploma voor nodig. Met een diploma bedrijfsbeheer kunt u pas als zelfstandig ondernemer in België aan de slag. 

Anders gezegd: door een gevolgde opleiding of studie succesvol af te ronden. U kunt ook alleen als erkend zelfstandig ondernemer het beroep bakker leren. Uiteraard moet de persoon in kwestie alsnog zijn beroepskennis via een erkende jury en/of via een erkende opleiding volgen.

Bakkers zijn ware vakmannen die veel kennis van grondstoffen en andere producten hebben om het heerlijk goudgele of donkere krakende brood iedere dag vers voor u te verzorgen. Haal dan ook uw verse broden bij een ambachtelijke bakker. Zo kan u altijd de beste en lekkerste broden vers uit de oven bij u thuis serveren.

Ambachtelijke bakker

Bakker